Sayfalar

19 Ekim 2011 Çarşamba

İÇLİ KÖFTE

BU AKŞAM MUTFAĞIMIN GÜZEL LEZZETİ BU İÇLİ KÖFTELER OLDU.BİZLER ÇOK SEVİYORUZ BU KÖFTEYI AMA EN ÇOK ANNEM VE KIZIM,İKİSİDE AFIYETLE YEDILER.
KÖFTELERİN HAŞLANMIŞ HALİ
>
KÖFTELERİN YOĞURULMUŞ HALİ>
Malzeme.
2 su bardağı köftelik bulgur
yarım su bardağı irmik
yarım su bardağı un
1 yemek kaşığı salça
200 gr kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı ıslanmış kuş üzümü
bır tutam kıyılmış maydonoz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabıber
1 çay kaşığı kırmızı biber
2 yemek kağışı ince kıyılmış ceviz
2 çay kaşığı tuz
Yapımı.
Öncelikle bulguru 1 su bardagı sıcak suyla haşlayalım üstünü kapatıp yarım saat şişmesini bekleyelim.şişen bulgura irmiği ekleyıp kaşıkla iyice karıştıralım ve üstünü örtüp kenara bırakalım.1 adet soganı ınce ınce kıyalım ve 2 yemek kaşığı sıvı yağda kavuralım,kıymayıda katıp suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelım.içine baharatlarını ve katıp soğuması için bir kenara alalım.Ilınmış bulgurumuza 1 kaşık salça,tuz ve karabıber ekleyıp malzemeyi iyice yoğuralım.içine yarım su bardağı unu da ekleyıp tekrar yoğuralım.elimize yapışma olduğu zaman azar azar su katıp yogurmaya devam edelım.macun kıvamını elde ettıgımızde olmuş demektır.hamurdan yumurta buyukluğunde parçalar koparıp ıslattımız avcumuz içinde işaret parmagınızla bastırarak ortasında bır havuz yapalım.içine kıyma harcımızızdan ıkı tatlı kaşıpı koyup ıslak parmakla agzını kapatalım.kapatmaları elımızı ıslatarak yapalım kı duzgun kapansın.butun mazlemeyı bıtırdıkten sonra buzdolabında en az 2 saat bekletelım.Bir tencereye tuzlu su yapalım ve ıcıne yarım limon suyu sıkalım.kaynayan suya köftelerimizi atalım.köfteler kaynayınca suyun ustune çıkacaklar,bu sürenen sonra 5 dk daha kaynatıp suyunu suzerek çıkartalım.bır tencerede yada frıtozde haşladıgımız köftelerı kızartalım ve kağıt havlu üstüne allım yağı süzülsün.
Afıyet Olsun.