Sayfalar

3 Mart 2012 Cumartesi

BEŞAMEL SOSLU EKMEK KÖFTE


AKŞAM MUTFAĞIMIN MİSAFİRLERİ SEVGİLİ ''YeMeK vAkTi'' AYLİNIN TARİFİNDEN UYGULADIĞIM BU GÜZEL YEMEK OLDU.İÇİNDE BİR KAÇ DEĞİŞİKLİK YAPTIM.EVDE KALAN EKMEKLER İÇİN İDEAL BİR FIRIN YEMEĞİ,TARİFİNDE BAYAT TOST  EKMEKLERİ DENIYORDU AMA BEN KENDI EKMEK MAKİNAMDA YAPTIGIM BAYAT EKMEKLERİMİ KULLANDIM.SEVGILI  AYLİNE BU GÜZEL PAYLAŞIM İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
 Malzeme.
8 dilim tost ekmeği yada evdeki herhangi bir ekmek
350gr kıyma
2 yemek kaşığı irmik
1 soğan rendesi
tuz,karabıber,kekik,kimyon
1 yumurta
4 adet kırmızı bıber(közlenmiş)
salçalı sos.
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı biber,domates salçası
1 su baradğı su
tuz
Beşamel sos.
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağı
3,5 su baradğı süt
tuz,karabıber 
1 su baradğı rendelenmiş kaşar peynırı
Yapımı.
Öncelikle kıymayı sogan,yumurta,irmik ve baharatlarla yoğuralım ve 15 dk dolapta dınlendırelim.Beşamel sosumuzumuzu hazırlayalım.Unu teryağla kokusu çıkana kadar kavuralım ve hızlı bır şekilde ıçıne sütünü ilave edip karıştıralım.tuzunu ,biberini katıp kenara alalım.Köfelerimizi şekillendirelim .Her ekmek dilimi için ıkı köfte olacak şekilde yağsız tavada pişirelim.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye ekmeklerimizi dızelim,Üstüne közlenmiş ve temizlenmiş bıberlerın yarısı,onun üstüne köfteleri dizelim.Beşamel sosumuzu köfteleri ve ekmeklerı kapatacak şekilde üstüne gezdırelim.180 derece fırında 15 dk pişirelim.Fırından çıkarıp kaşar rendesını ekmeklerin üstüne serpelim ve üstleri kızarana kadar fınrında pişirelim.
Bir yemek kaşığı sıvı yağla salça karışımını kavuralım ve 1 su bardağı suyu ekleyip kaynatalım.kıvamlı bır hal alınca kapatalım.Fırından çıkan ekmeklerin üstlerine gezdırelim.
Afıyet Olsun.