Sayfalar

21 Ağustos 2012 Salı

TUZLU BİSKÜVİLER

BAYRAMIN ÜÇÜNCÜ GÜNÜNDEN HERKESE MERAHABALAR VE IYI BAYRAMLAR.
ARİFE GÜNÜ BU GÜZEL BİSKÜVİLERİ YAPMIŞTIM AMA KOŞTURMACADAN YAYINLAMAK MÜMKÜN OLMADI.HEM YAPIMI KOLAY HEMDE LEZZETİ HARIKA BİR LEZZET.ÜÇ  GÜNDÜR BAYRAM ZİYARETİNE GELENLERE ÇAYLA BİRLİKTE İKRAM EDİLİYORLAR  VE GÜZEL YORUMLAR ALDIM.

Malzeme.
1,5 paket yumuşamış margarin
1 su bardağı sıvı yağ
3 yumurta sarısı beyazları üstü için ayrılacak
4 yemek kaşığı yoğurt
1,5 yemek kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket karbonat
4 su bardağı un gerekirse ilave yapın
çörek otu
Yapımı.
Yumurta beyazları ve çörek otu hariç malzemeleri karıştırıp yoğuralım.Ele yapışmayan ama yumuşak bır hamur yapalım.Hamuru üç parçaya ayıralım ve her parçayı 1 cm kalınlığında açalım.İlk hamuru şekilli hamur kesme bıçağıyla şekillendirdim daha sonrakileri kalıpla kestim.Hayal gücünüz nasıl kurabıye istiyorsa.Yaglı kağıt serilmiş tepsıye dizelim ve yumurta beyazını sürelim çörek otu serpelim.180 derece fırında 15 dk pişirelim üstü sararınca fırından alalım
Afiyet Olsun.