IKI GÜN ÖNCE YAPTIĞIM BALKABAĞI TATLISINDAN VE ŞERBETİNDEN KALMIŞTI.HEPSİNİ BIR ARAYA GETİRİP MİS KOKULU BIR KEKİM OLDU.
Malzeme.
3 su baradğı pişmiş balkabağı püresi
2 yumurta
1 su bardağı balkabağı şerbeti
yarım su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 tarçınlı dekor vanılya
1 paket kabartma tozu
1 paket toz jöle
Yapımı.
Yumurta ve şekeri çırpalım.Şerbeti,sütü,sıvıyağı,vanılyayı da katıp karıştıralım.Un ve kabartma tozunuda ekleyelim.Yağlı kağıt serilmiş tepsıye dökelim ve 170 derece fırında 40 dk pişirelim.Fırından çıkarınca söğuması için bir kenara bırakalım.1 paket jöleyi tarifine göre pişirelim.Ocağı söndürdükten sonra balkabağı püresinin yarısından bıraz fazlasını da joleye karıştıralım ve soğumaya bırakalım.Kekimiz soğuyunca enıne ıkıye keselim ve ayırdıgımız püreyi taban katına yayalım.Ikıncı katı kapatıpjöleli karışımı üsüne yayalım.Ben en üstüne çikolata parçalarıyla süsledim sizler arzunuza göre süsleme yapabılırsınız.
Afıyet Olsun.
6 yorum:
görüntüsü zaten çok güzel...
eminim tadıda harikadır...
canım ellerine sağlık...
hmm ellerinize sağlık.içaçıcı görünüyor.heleki şu anda karnımda açç :)).sevgiler
OHH OHH ELLERİNE SAĞLIK KUZU BEN BALKAGI SEVMEM AMA YİYENLERE AFIYET BAL SEKER OLSUN
Bende yapmistim balkabakli ama icine koymustum,cocuklar bir türlü kabagi sevemediler cünkü,sizinkide cok iyi fikir,elinize saglik!
güzel yorumlar için hepınıze teşekkür ediyorum.
Ben de bu mevsim balkabağına bayılıyorum.Mücver,kek,pasta ,çorba derken ne çok çeşit yapılabiliyor.Elinize sağlık.
Yorum Gönder