Sayfalar

23 Şubat 2014 Pazar

BİSKÜVİLER

      MUTFAĞIMDA ÇOKTANDIR BİSKÜVİ YAPMAK İSTEDİM FIRSAT BU GÜNMÜŞ.
























Malzeme.
250 gr.yumuşak tereyağı
2 su bardağı mısır nişastası
2 su bardağı un
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 yumurta
yarım paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanılya ekstresi
1 limon kabugu rendesi
1 tatlı kaşığı yoğurt suyu
Süslemek için.
200 gr kuvertur pasta çikolatası(bitter)
1 yemek kaşığı findik kreması
renkli pasta sus şekeri
hindistan cevızı
Yapımı.
Şeker ve yağı pelte olanakadar çırpalım.Geriye kalan bütün malzemeyi ilave edelim ve sert olmayan bir hamur yapalım.Hamuru 20 dk buzlukta bekletetlim.Katılaşmış hamuru ıkıye ayıralım ve kullanacagımızı alıp dyerını buzlukta bırakalım.Merdaneyle yarım santım kalınlıgında hamuru açalım ve istediğimiz şekilde keselim.Yağlı kağıt serılmış tepsıye dızelim.Buzluktakı diğer hamurudu aynen acalım ve tepsıye dızelim.170 derece fırında 15 dk pşirelim.k(kızarmadan pişmeli).Pişirme işi bitince hamurları soğumaya bırakalım.
Kuvertur çıkolatayı benmari yöntemiyle eritelim ve içine fındık kremasını karıştıralım.Soğumuş bisküvilerden alıp erimiş çikolataya batıralım ve fazla çikolatayı süszürup süslemek istediğimiz şeker yada hındıstan cevızıne batırıp yağlı kağıdın üstüne tekrar bırakalım.Hepsi bittikten sonra en az yarım saat beklememız gerekiyor çikolatanın soğuması için.Sonra bisküvilerimizi kaplara alabılırız.
Afıeyet Olsun.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Hımmmm ne kadar nefis kurabiyeler..ellerinize sağlık..tarifinizi aldım. iç işleri bakanına iletttim :) Heheeee Neşeli bir akşam diliyorum :)

susamcorekotuFeriha dedi ki...

nefis en önemlisi ev yapımı :)
evde yapınca bir daha hazır bisküvi almak istemiyor insan

birincisin dedi ki...

Ellerinize sağlık,selamlar:)

birincisin dedi ki...

Ellerinize sağlık,selamlar:)