Sayfalar

13 Eylül 2012 Perşembe

HAŞHAŞLI

 HERKESE KOLAY GELSİN.
BU GÜN DAHA ÖNCE HİÇ KULLANMADIĞIM HAŞHAŞI DENIYEREK BU GÜZEL PUF PUF,YUMUŞACIK HAMURLARI YAPTIM. HAMURUN PİŞMESİYLE YENMESİ BİR OLDU BU YÜZDEN FIRINDAN ÇIKMIŞ HALİYLE RESİMLEYEMEDİM.
BİR ÇOK ARKADAŞIMIN HAŞHAŞLI TARİFLERİNİ OKUYUP DA KENDIM HİÇ YAPMADIGIMA HAYRET ETTIM.BU YAPTIKLARIM ÇOK GÜZEL OLDU VE HAŞHAŞ TADINI ÇOK SEVDIM.İŞTE TARİFİMİZ.

Malzeme.
4 su bardağı un
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı sıvı yağı
2 yumurta sarıları üstü için ayrılacak
2 çay bardağı haşhaş
1 çay bardağı sıvı yağ
yapımı.
Un,şeker,tuz,yağ,yumurta aklarını karıştıralım.Ilık süt ve suyu karışıma yavaş yavaş ekliyelim ve mayayıda karıştıralım.Yumuşak bir hamur yoğuralım.Üstünü örtüp 1 saat ılık bır yerde mayalanması için bekletelim.Hamurumuz ıkı katına çıkınca 4 parçaya ayıralım ve her parçayı biraz unlayıp açalım.Hamurun üstünü fırçayla yağlıyalım ve yarım çay bardağı haşhaşı serpelim.Hamurun uzu  kenarından başlıyarak saralım ve rulo yapalım.Ikı parmak kalınlığında keselim ve kesilen yerler üste bakıcak şekilde aralıklı tepsıye dizelim.Ayırdıgımız yumurta sarısını hamurlara sürelim ve ılık bir yerde 30 dk daha bekletelim ve 180 derecede üstleri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.

6 yorum:

Kardeşler Nikah Şekeri dedi ki...

Haşhaş benim evde hiç malzemem olmadığı,yada az malzemem olduğu zaman kurtarıcım olur..Bende tadını çok severim..Hele hele haşhaşlı lokum..Bayılırım..Sizinkide çdk güzel olmuştur eminim..Ellerinize sağlık:)

Allah ne verdiyse dedi ki...

ellerine saglik arkadasim .
katmerde denersen hashasdan hic vazgecemezssin inan
sifa olsun yiyenlere
hayirli cumalar

burcu dedi ki...

süper olmuştu heden ellerine sağlık harıkaydı valla ben ve çalışma arkadaşlarım bayıla bayıla yedık gene beklerız

Naliya dedi ki...

elinize sağlık arkadaşım.. hayırlı bir cuma olsun inşlah...

kış güneşi dedi ki...

ben ilk bakışda beze sandım onları meğerse pişmemiş haliymiş neyse birde pişmişini görürüz inşallah haşhaş kuru galiba elinize sağlık

Unknown dedi ki...

GÜZEL YORUMLAR İÇİN TEŞEKKÜR EDIYORUM.BU GÜZELLİKLERİN PİŞMİŞ HALİNİDE RESIMLESEM ÇOK GÜZEL OLACAKTI AMA İNŞALLAH BİR DAHAKİ SEFERE.