Sayfalar

24 Kasım 2011 Perşembe

SARI GAZOZLU KEK

BİRÇOK BLOGDA VE NETTE FANTALI GAZOZ TARİFİ GÖRMÜŞTÜM.ÜÇ GÜNDÜR EVDE BİTMEYEN ULUDAĞ PORTAKALLI GAZOZ VARDI.FANTALI OLURDA ULUDAĞLI OLMAZMI DIYEREK SIVADIM KOLLARI VE KENDİ TARİFİMLE BU GÜZEL, YUMUŞACIK VE LEZZETLİ KEKİ YAPTIM.
Malzeme.
2 su bardağı uludağ portakalı gazoz
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
3 yumurta
yarım çay bardağı süt
1 paker vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet mandalina kabuğu rendesi ve suyu
2 yemek kaşığı fındık kırığı
3,5 su bardağı un
Yapımı.
Bir su bardağı gazozu kenara ayıralım.3 yumurta ve şekeri ıyıce çırpalım.İçine geriye kalan malzemeyi ekleyıp çırpalım.Kelepçeli kalıba yağlı kağıt ile döşüyelim ve hamur malzememizi içine dökelim.önceden ısıtılmış fırında hiç açmadan 20 dakika pişirelim.İçine bir bıçak yada kürdan batırarak iç kısmının pişip pişmediğini kontrol edelim ve gerekiyorsa 10 dakıka daha pişirelim.Pişen kalıbımızı dışarı çıkarıp ilk sıcagı geçene kadar bekletelim ve kenara ayırdığımız 1 bardak gazozu üstüne dökelim ve tekrar sıcak fırında 10 dakıka daha bekletelim.( fırın kapalı olarak).Soğuyan kekimizi kalıbımızdan çıkaralım ve üstünü süsleyelim. ben hındıstan cevızı kullandım sizler cevız yada fındıklada süsleyebilrsiniz.
Afıyet Olsun.

11 yorum:

burcu dedi ki...

BAK BAK HEDEN NELER YAPMIŞ EVDE İKEN GELİR GELMEZ YİYECEĞİM HEMEN ELLERİNE SAĞLIK CNMMM

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

eline sağlık..
buda farklı bir bakış açısı olmuş tabii.

sadece sağlık açısından: portakalı seçsek
yağı çok azaltsak,
o zaman ben mesela 2 dilim bile yerdim hedenciğim :=)))))))

mutfagabuyrun dedi ki...

mis gibi kokulu kokulu olmuştur canım.görüntüde süper.ellerine sağlık.sevgiler.

Adsız dedi ki...

tamam herşey çok güzel canlarım Cuma günü yaptığın irmikli tarifi bekliyorum annen çok anlatı .Evdekileri bile bekletiyorum tarif alacağım diye.İnci

Unknown dedi ki...

-Burcum,sagol bitanem afıyet olsun.
-birdutmasali,sen yıyeceksen ben hemen yağıda azaltırım portakalıda eklerım afıyet olsun canım butun kek sana.
-sevda,çok tsk ederım canım.
-inci ablam,sagol bitanem irmikli yaptığım tatlıyı daha önce yapmıştım ve sitede ekli.'' havuç jöleli irmik tatklısı'' dıye, benım blogda arama yap canım.çok öpüyorum seni

Unknown dedi ki...

YUMUŞACIK KEKİNDEN ALIYORUM BİR DİLİM CANIM..
NE GÜZEL KABARMIŞ..
ELLERİNE SAĞLIK

anneanneninemekleri dedi ki...

Ellerine sağlık çok da güzel olmuş,sevgiler

Baharcicegi dedi ki...

Bitmeyen gazozdan kek yapmak iyi aklina gelmis,yumusacik iyide kabarmis bir dilime hayir demezdim simdi
Eline saglik

Unknown dedi ki...

-sevgili Hayat Cafe,bir degıl ıkı dilim veregim çok beyenecksin:)
-anneanneminemekleri,çok tsk ederım.
-Baharcicegi,sagol canım sanada iki dilim ayırıyorum afiyet olsun canım.

anne eli gibi dedi ki...

bu tarifi görünce aklıma 2 ay önce sırf gazozlu kek yapmak için aldığım ve bizimkilerden köşe bucak sakladığım şişe gazozum geldi,ben hala yapacağım kekimi:)
hazır aklıma gelmişken belki yapıveririm,ellerine sağlık,sevgiler..

Elif'in defterinden (mndlna) dedi ki...

Puf puf olmuş gibi. Ellerinize sağlık:D