Sayfalar

28 Ekim 2011 Cuma

ISPANAKLI KEK

BU AKŞAM MUTFAĞIMIN MİSAFİRİ BU GÜZEL KEK YADA PASTA OLDU.YAPIMI ÇOK KOLAY,YEMESİ ÇOK HARIKA, YUMUŞACIK BİR LEZZET OLDU.HAFTA SONU DENEYİN DERIM.
Malzeme.
1 su bardağı haşlanmış rondodan geçirilmiş ıspanak
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı fındık kırığ
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
Yapımı.
Yumurta ve şekeri krema halıne gelene kadar çırpalım.Süt ve krem şanti harıcındeki bütün malzemeyi ekleyip çırpalım.Yağlanmış kelepçeli kalıpa dökelim.Önceden ısıtılmış 170 derece de 20 dk pişirelim.1 su bardağı sütle krem şantiyi çırpalım ve dolapta bekletelim.Pişen kekeimizi soğuması için bekletelim.Soğuyan keki ortadan ikiye keselim,iç kısmından bıçak yardımıyla kazıyarak bir çay tabağı kek kırığı ayıralım.Krem şantinin yarısını alt tabana yayalım.Diyer parçayı üstüne kapatıp kalan şantiyle kekin üstünü kaplayalım.Ayırdığımız kek kırıklarını en üste süsüleme yapalım.
Afıyet Olsun.

4 yorum:

burcu dedi ki...

HEDEN HANİ BU ANTEP FISTIKLI İDİ AMA OLSUN GENE DE GÜZEL Dİ ELLERİNE SAĞLIK

Unknown dedi ki...

:) canım benım,ama güzel olmuştuuu.bak hem saglıklı hemde cok şık bır kek oldu.

Adsız dedi ki...

Ben demiştim ama bu antep fıstılı değil diye:) Gülcanın anneside bezelye kullarak yapmış. Neyse yinede gayet güzeldi sahte antep fıstıklı pastamız :) ellerine sağlık abluşum GONCA

lengineer dedi ki...

ANAAM, BEN DE BU TARİFİ ARIYORDUM:D SAĞOL CANIM ELLERİNE SAĞLIK...