Sayfalar

16 Ağustos 2012 Perşembe

TARÇINLI-CEVİZLİ ÇELENK

HERKESE MERBAHALAR.
BU GÜN MUTFAGIMDA SEVGİLİ  MANDALİNA ÇIKMAZI' DA GÖRDÜĞÜM BU GÜZEL LEZZET VARDI.MİS GİBİ KOKUSU EVI KAPLADI,PUF PUF YUMUŞACIK LEZZETİ ÖZELİKLE KIZ KARDEŞİMİ ÇOK MEMNUN ETTİ.BEN MALZEMEYİ IKI KATINA ÇIKARDIM VE İÇİNE CEVİZDE KULLANDIM.ARKADAŞININ TARİFİNİ AYNEN YAYINLIYORUM.DAHA ÇOK OLMASINI İSTERSENIZ BENIM GİBİ  :)  MALZEMEYİ IKI KATINA ÇIKARABİLİRSİNİZ.SEVGİLİ ARKADAŞIMA  BU GÜZEL PAYLAŞIMI İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDIYORUM.



Malzemeler :
2 bardak un
½ su bardağı ılık süt
1 pk instant maya
1 yumurta sarısı
1 tutam tuz
30 gr tereyağ ( eritilmiş )
Arasına sürmek için :
60 gr tereyağ  ( oda sıcaklığında )
4-5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tarçın
ilave olarak ınce dövülmüş bir bardak ceviz
Yapımı.
Unumuzun 1,5 su bardağını hamurumuzu yoğuracağımız kase içerisine alalım üzerine maya, tuz ve şekeri koyup karıştıralım. Ortasını açıp tereyağı sütü ve yumurta sarısını ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğuralım bu noktada kulak memesi kıvamından cıvık olursa kalan unumuzdan ilave edelim. Hamur istediğiniz kıvamda ve pürüzsüz olunca kasemizin üzerine nemli bir bez örtüp 1 saat kadar mayalanmak üzere bekletelim. Daha sonra biraz un serptiğimiz tezgahımızda merdane yardımı ile hamurumuzu dikdörtgen şeklinde açalım. Üzeri için tereyağımızı bir kase içerisine alıp şekeri ve tarçını ilave edip çatal yardımıyla iyice birbirine yedirelim. Açtığımız hamurumuzun üzerine bu karışımı bıçak yardımı ile sürelim. Sürme işlemimiz bittikten sonra hamurumuzu geniş tarafından başlayarak rulo şeklinde saralım. Daha sonra rulomuzu enine ikiye bölelim (fotoğraflarla nasıl yapıldığını anlayabilirsiniz). İkiye bölünen hamurumuzu ortasından başlayarak bir sağ bir sola yapara iki taraftan saralım. Sarma işlemi sıkı olmamalı çünkü pişme esnasında hamurumuz kabaracak. Hamuru daire şeklinde büküp iki ucunu birbirine kıvıralım. Üzerine biraz toz şeker serpip daha önceden yağladığımız tepsiye koyup 15-20 dakika bekletelim (tarifte üzerine yine biraz tereyağ ve tarçın karışımı sürüyordu ben yalnızca şeker serptim). 180 derecede önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim. Tepside soğuduktan sonra tabağa koyup servis edelim…
Afiyet olsun..

5 yorum:

mandalincikmazi dedi ki...

:)))
tarifimi beğenip yapman beni çok mutlu etti ellerine sağlık arkadaşım
afiyetler olsun içine ceviz koymanda çok güzel fikir bir daha kine ben de böyle denerim :)) Bir de ben tahinlide yapmak istiyorum bu da aklında olsun eminim tahinlisini de nefis olacaktır ...
İzmir'den kocaman sevgi ve selamlarımı gönderiyorum...

Gurme Şirine dedi ki...

görüntüsü bile muhteşem olunca,
tadını lezzetini düşünemiyorum :))
miiis miiiiis...
ellerine sağlık canım...
iyi bayramlar...

pembe kekik dedi ki...

Ellerine sağlık.Nefis görünüyor.Şimdiden bayramı kutlu olsun:)

bircanın renkli dünyası dedi ki...

degısık bı tarıf ılkkez gordumÇ)

burcu dedi ki...

TARÇIN BURCU NUN EN SEVDIGI BAHARAT HERSEYI YER ICINDE TARCIN OLAN BUDA SUPERDI ELLERINE SAGLIK