Sayfalar

12 Nisan 2012 Perşembe

NOKUL

  BU GÜN MUTFAK MACERAMIZDA SAMSUN BAFRAYA AİT BAYRAMLARDA YAPILAN MEŞHUR NOKUL VAR.NOKULU MAYALI YADA MAYASIZ,ÜZÜMLÜ YADA SADECE CEVIZLİ DE YAPILABILIR.BEN ÜZÜMLÜ ,CEVİZLİ VE TARÇINLI YAPTIM.BU TARİFİ ''Yöresel Lezzetler Etkinliği '' Safiyece ' YE GÖNDERİYORUM.
Malzeme.
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta (birinin sarısı üstü için )
aldığı kadar un
İç Malzeme.
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı kuru üzüm
yarım çay bardağı sıvı yağ
Yapımı.
Ilık süt ve 1 çay bardağı şekeri karıştırıp içine yaş mayayı atalımve kabarması için bekleyelim.Bir kap içine unu,tuzu,yumurtaları sıvı yağı karıştıralım, karışıma mayalanan sütü ve ılık suyuda ilave edip yoguralım.İçine yavaş yavaş unu ilave edelim ve yapışmayan bir hamur olana kadar yoğuralım.Hamurumuzu 1 saat üstü kapalı mayalanmaya bırakalım.Mayalanan hamuru iki eşit parçaya ayıralım ve oklava ile az unladığımız zemin üstünde yufka inceliginde açalım.İç malzemeyi bir kap içinde harmanlayaım.Açtığımız yufkaya önce yarım bardak sıvı yağdan fırça ile yufkanın her yerine sürelim,iç malzemeyi elimizle yufkanın her yerine serpelim.Yufkanın geniş ucundan başlıyarak hamuru rulo yapalım ve 3 parmak eninde bıçakla keselim.Yağlı kağıt serilmiş tepsıye aralıkla dizelim.Diger parçayıda aynı sarıp dizelim.Ayırdığımız yumurta sarısına 1 yemek kaşığı sıvı yağ karıştırıp hamurların üstlerine sürelim ve ılık bır yerde 30 dakika mayalanması için bekletelim.180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirelim.
Afıyet olsun.

11 yorum:

burcu dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK TATLIM SÜPER OTESİ OLMUŞ BRAVO SANA CANIM DEVAMLARINI BEKLERIZ..

mutfagabuyrun dedi ki...

çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.afiyet bal olsun.sevgiler.

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Ellerine saglık arkadaşım harika bir tarif desdegin için teşekkürler tekrar beklerim katılmanı tarifini gönderi sırasına göre alırım yayına

senem dedi ki...

bunu görünce aklıma tahinli çörek geldi nedense ellerine sağlık ilk defa duydum bu tarifi :)

Unknown dedi ki...

ellerinize sağlık bizde çok yaparız bana da beklerim:))

Fincan Teyze dedi ki...

ellerine sağlık...
üzüm, ceviz, tarçın benim karışımım ya ;)

anneanneninemekleri dedi ki...

Ellerine sağlık,güzel bir lezzet.

anne eli gibi dedi ki...

nokulu çok severim ama samsuna ait olduğunu bilmiyordum,öğrenmiş oldum.
ellerine sağlık canım..

azizenaz dedi ki...

Ablammmmmm ev nasil mis gibi kokmustur yaaaaa ellerine saglik ablammmmmm olsada yesek))))

mavii dedi ki...

tadı şahenedir eminim elerine saglık hedencim:)

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Tarifin yayında arkadaşım desdegin için teşekkürler tekrar katılmanı beklerim