Sayfalar

11 Nisan 2012 Çarşamba

HURMALI KEK

HERKESE GÜNAYDINLAR;
DÜNÜN MUTFAĞINDA  ANNEMİN UMREDEN GETİRDİĞİ HURMALARDAN YAPTIĞIM KEK VARDI.GELDİĞİNDE HURMALARI DEVIRDAYİM EDIP, AYIKLAYIP, TEMİZLEMİŞTİM.BU İŞLEM SIRASINDA İÇİNDEN ÇOK KÜÇÜK BOY HURMALAR ÇIKTI VE KİLO OLARAK1 KİLODAN FAZLA OLUNCA BUNLARDA KEK OLARAK GELENLERLE YENMEK  ÜZERE MUTFAĞIMIZDA HAZIR HALE GETİRDİM.DÜN İLK PAYLAŞIM SEVGILI İNCİ ABLAYLA OLDU VE ÇOKKK BEYENDI KEKİMİ.UMARIM SİZLERDE BEYENIRSINIZ.


Malzeme.
1 kilo hurma
1 çay bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket tarçınlı dekor şekeri
2,5 su bardağı un
1 çay bardağı fındık kırığı
Yapımı.
Hurmaları suyla yıkayıp suzdukten sonra çekirdeklerini çıkaralım.1 çaybardağı sütle ağır ateşte yumuşayana kadar pişirelim.Ateşten aldığımız hurmaları kaşıkla ezelim.Yumurtaları  beyazlayana kadar çırpalım.İçine yoğurt,sıvı yağ koyup çırpmaya devam edelım.İçine hurmalarımızı karışrıralım,unu ve kabartma tozunu ılave edip çok karıştırmadan yağlanmış ve fındık kırıklarıyla kaplanmış kalıpa dökelim. ısıtılımış 170 derece fırında kapagı açmadan 20 dk pişirelim.Kürdan testınde hamur yapışmıyorsa pişmiş demektir.Fırından çıkarıp soğumasını bekleyelım.Üstünü elek yardımıyla  tarçınlı dekor şekeriyle süsleyelim.
Afıyet Olsun.

14 yorum:

Fincan Teyze dedi ki...

görüntü muhteşem...
o hurmaların lezzeti ayrıdır. bizim o lezzeti tuturmamız mümkün değil ;) o topraktan gelen herşey özel...
ellerine sağlık. Bu arada hiç boş durmuyorsun bak nazara geleceksin ;) MAAşallah!!!

Filiz dedi ki...

ne kadar çok hurma kullanmışsın, ama şeker kullanmamışsın, böylece dengeledin galiba, nasıl güzel olmuştur kimbilir, ellerine sağlık.

mutfagabuyrun dedi ki...

ben hurmalı henüz denemedim ama harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Unknown dedi ki...

-Fincan Teyze;sagol canım vaktım oldukça mutfakta soluğu alıyorum.sagol bu güzel yorumların ıcın.
-Filizcığım; hurmanın çekirdeği çıkıp haşlanında 1,5 su bardağı kadar kaldı.İçine başka hiç şeker kullanmadım ve 1 su bardağı yoğurt bu şekeri azalttı.Yendıgınde hiç çok fazla şeker tadı yoktu,dedığın gıbı çok güzel olmuştu.sagol güzel yorumların ıcın.

Tontirik Tarifler dedi ki...

Daha önce mutlaka yapılmıştır.Ancak ben de en sevdiğim lezzetlerden biri olan sofralarımızın vazgeçilmezi çorba tariflerimizin olduğu güzel bir etkinlik başlatmak istiyorum..Eğer desteklenirse hoş bir iş ortaya çıkacağı kesin.Geniş bir çorba arşivimiz olmuş olur..15-20 günlük periyotlar halinde ev sahibimiz değişsin..İlk ev sahipliğini ben üstleniyorum..Sizlerin de hem ev sahipliği hem de tarifleriniz için katılımlarınızı bekliyorum..Hadi hayırlısı olsun :)

Öyleyse 10.04.2012 - 04.05.2012 tarihleri arası ev sahibiyim..Gelecek tarihlerdeki ev sahiplikleri için katılımlarınızı bekliyorum.. Çorba tarifinizi bloğunuzda yayınlamanız ve bana haber vermeniz yeterli..Gelip alırım hemen :)

burcu dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK TAHMİNİMCE SÜPER OLMUŞTUR BRAVO SANA..

Adsız dedi ki...

Süper ötesi bir lezzeti vardı, diğer gelenleri düşünmesem daha yiyicektim.Siz birde anneciğini bilseniz yaptığı kırkyamalar ve örgüler harika Heden farkındamısın senin üstüne çıkan buluyorum. Bunlar dehşet tatlı anne kızlar,öpüldünüz sevgililer...inci

Unknown dedi ki...

Sevgılı incı ablam;yazıkların benı çok onure ettı ,sagol var ol canım benım.Annem adınada çokkk tsk edıyorum.

anne eli gibi dedi ki...

hurmayı çok severim,ama kekte henüz denemek kısmet olmadı.ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor..

*mehtap dedi ki...

eminim harika olmuştur,eline sağlık.

Gülsüm Güven Tuncer dedi ki...

Mmmm.. Çok güzel görünüyor. Hemen denemem gerek, Bayılırım hurmaya zaten.

onmarifet dedi ki...

Kabe'den gelen hurma ile de bambaşka olmuştur bu kek Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık...

ihlamurcum dedi ki...

Bu tarife bayıldım,içinde şeker yok.Zaten hurma bal gibi, doğal tat olmuş.Bende hurma kullandığım zaman şeker koymuyorum, ellerinize sağlık

azizenaz dedi ki...

ablam eminim harika olmustur ben gelince yine yapalim diyecegim ama hurmalar kalmaz