Sayfalar

10 Nisan 2012 Salı

ELMALI TART

DÜNÜN MUTFAĞINDA BU GÜZEL ELMALI TART VARDI.MERDANEYLE AÇARAK İLK DEFA YAPTIM,GENELDE ELİMLE DÜZELTİRDİM.YABANCI BİR YEMEK PROGRAMINDA BU TUR TARTLARDA KARBONAT KULLANIN, DOKUSU DAHA FARKLI VE GÜZEL OLUR DİYORDU. BENDE BU SEFER KARBONATLI YAPTIM ÇOK DAHA GÜZEL OLDU.
Malzme.
1 paket yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı katı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket karbonat
3 su bardağı un
4 adet küp kesilmiş elma
1 yemek kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenı bahar
4 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
Yapımı.
Hamur malzemelerini karıştırım ele yapışmayan bir hamur yoğuralım ve buz dolabında yarım saat bekletelim.Dolaptan çıkardığımız hamuru ıkı parçaya bölelim ama bir parçası bıraz daha fazla olsun çünkü bu alt taban olacak.Merdaneyle  tepsı büyüklüğü kadar hamuru açalım,açarken hamurun altına bıraz nişasta serpelim çok az olsun.Hamuru tepsımıze yerleştirelim.kenarlarda fazlaıklar varsa kalısın.Kesilmiş elmaları bir kap içine alalım,üstüne tarçını,.yenibaharı, şekeri ekleyip karıştıralım sonra 1 yemek kaşığı nişasta da katalım.Hamurun üstüne elmaları yerleştirelim ama suyu çıktıysa bunu kullanmayalım.Hamurun dıyer parçasınıda merdaneyle açalım ve hamur şekillendirme kalıplarıyla ortalarından parçalar çıkaralım.Bu kamuruda elmaların üstüne herleştirelim.Kenarlarını birleştirip fazlalık olan parçalarını hamur kesme bıçağıyla alalım.Elimizde kalan hamur parçalarını bırletirelim ve ınce şertı alınde yuvarlayalım.Hamurun en dış kısmına bükerek yerleştirelim.170 derece fırında çok pişirelim kızrmadan fırından alalım.istenirse soguduktan sonra üstüne pudra şekeri  eliyelim.
Afıyet Olsun.

5 yorum:

burcu dedi ki...

süper ötesi olmuştu ellerine sağlık heden afiyetle yedim ve arkadaslarımda yedi..

Fincan Teyze dedi ki...

çok güzel görünüyor... ellerine sağlık.

Unknown dedi ki...

Ellerine saglik Hedencigim... Su dügünü bir atlatalim, ben de girecegim insallah mutfaga...::)) Sevilerimle,

Fincan Teyze dedi ki...

Merhaba Heden,
bilemiyorum sever misin ama seni mim'ledim.
http://fincanteyze.blogspot.com/2012/04/ilk-mim.html
Kolay gelsin ;)

Böğürtlen Taneleri dedi ki...

Nefis görünüyor.Ellerine sağlık.