Sayfalar

27 Kasım 2011 Pazar

SU MUHALLEBİSİ

SU MUHALLEBİSİ BENIM ÇOCUKLUĞUMUN TATLISIDIR.SOKAKTA VE OKUL ÖNLERINDE MUTLAKA BUNU SATANLAR OLURDU VE BENDE AFIYETLE YERDIM.TABI ANNEMİN BU KONUDA HİÇ AFFI YOKTU ÇÜNKÜ BUNLAR SOKAK SATICILARINDAN ALINMAZDI.ÇOCUKLAR İÇİN SOKAK SATICISININ ÖNEMİ OLMUYOR VE ANNEDEN SAKLI YEMEĞE DEVAM EDILİYOR.BU AKŞAM KENDIME BU TATLIYI TEKARADAN YAPTIM,ÜSTÜNE GÜL ŞERBETİ DEGIL NAR SOSU HAZIRLADIM.KIZIMDA BENIM KADAR BU TATLYI SEVENLERDEN. HEP BIRLIKTE AFIYETLE BU GÜZEL TATLIYI YEDIK.
NAR SOSU DÖKÜLMEDEN ÖNCE
Malzeme.
3 su bardağı su
1 su bardağı süt
yarım su bardağından bir parmak fazla şeker
yarım su bardağından bır parmak pazla buğday nişastası
sos için.
ıkı adet narın suyu
3 çay kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker(narın tadına bağlı olarak şekeri karıştırın)
Yapımı.
Su,süt,şeker ve nişastayı bir tencerede karıştırın ve muhallebi kıvamı olana kadar pişirin.Pişen muhallebiyi ıslatılmış kaselere paylaştırın.Ilınıncaya kadar dışarıda bekletelim sonra dolaba kaldıralım.Narların suyunu sıkalım ve nişasta,şekeri ekleyıp pişirelim.Sos soğudukatan sonra muhallebilerin üstüne paylaştıralım.
Afıyet Olsun.

10 yorum:

burcu dedi ki...

EVET ÇOK GÜZEL OLMUŞTU ELLERİNE SAĞLIK HEDENİM BENİM SÜPER YAPMIŞTIN BEN PEK NAR SEVMEM AMA SOS OLARAK ÇOK YAKIŞMIŞ GENE YAP GENE YERİM BRAVO SANA BALLI BÖREK :)))

özlem dedi ki...

Gelibolu17'nin hazırladığı "Çay,Kahve Bahane" etkinliğine 30 KASIM-14 ARALIK tarihleri arasında http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/ yani ben ev sahibeliği yapacağım... Bildiğiniz gibi çay kahve bahanedir çoğu zaman,dostlarla,arkadaşlarla,dertleşmek,görüşmek için.bir çoğumuz sevdiğimiz bir arkadaşımıza ziyarete giderken "hadi çayı koy" geliyorum diye gideriz,yada müsaitsen "sabah kahvesine geleceğim" deriz... Çünkü o sohbet muhabbet kuru kuruya olmaz,tamam tatlı dil güler yüzde gereklidir,hatta suratı sirke satan bir ev sahibi size bal baklavada ikram etse orda çok kalmak istemezsiniz öyle değilmi,ordan ayrılmak için sabırsızlanırsınız.... “Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasına iyilik etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!” Muhammed Mustafa (s.a.v) Ve yukarıdaki güzel hadis-i şerifi sizlerle paylaşıp,evlerinize gelen misafirlerinize,eşinize,çocuklarınıza,yada bu dünya hanesinde en güzel misafir benim deyipte kendiniz için hazırlamış olduğunuz birbirinden güzel tariflerinizi,ikramlarınızı sayfalarınızdan almaya geleceğiz :) Tariflerinize "çay,kahve bahane" etkinliği için yeşil mutfak (Özlem) a gönderiyorum yazıp bana haber verirseniz,büyük bir zevkle gelip tariflerinizi alıp http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/ adresimde yayınlayacağım Son olarak arkadaşlar,her zamanki gibi etkinliğimize herkes davetlidir,(lütfen davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız kırılmasınlar)

Unknown dedi ki...

Canım su muhallebisini çok severim bol gülsuyu ve pudra şekerli olursa:)
Ellerine sağlık sevgiler.

anneanneninemekleri dedi ki...

ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

Validem Sultan nefis yapardı
Gulsuyuyla ne severim bende..

Ellerine saglık.
Sevgiler...

anne eli gibi dedi ki...

banada çocukluğumu hatırlattınız,bende annemden gizli yerdim ve o gün bugündür aynı tadı yakalayamadım,ellerinize sağlık,sevgiler..

zeymurancafe dedi ki...

hiç yapmadım canım ama muhallebıyı cok severım emınım tadı harıka,ellerıne sağlık

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Ellerine sağlık, muhallebi nefis görünüyor.
Muhallebide bende gül suyu kullanmam, nar sosu çok yakışmış.

Unknown dedi ki...

Guzel yorumlarınız ıcın hepınıze çok tsk ediyorum.

kalpkurabiye dedi ki...

ellerinize sağlık muhallebiniz nefis görünüyor:)
na sosu pek moda bugünlerde nefis görünüyor ama:)