Sayfalar

29 Ağustos 2011 Pazartesi

ŞEKERPARE

SEVGILI İNCİ ABLAM İÇİN ŞEKERPARE TARİFİ YAZMAK İÇİN TEKARAR BLOG BAŞINA GEÇTİM.ŞERBETİNİ İÇEN VE TADI TAM YERINDE BIR TARİF.
Malzeme.
2 kahve fincanı erimiş yağ
2 kahve fıncanı pudra şekeri
3 su bardağı un
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
üstü için fındık içi
şerbeti:
2 su bardağu şeker
1,5 su bardağı su
yarım limon suyu
Yapımı.
şerbetini öncelikle hazırlayalım, soğuk olması gerekiyor.Hamur için bütün malzemeyi karıştırıp yoğuralım.10 dk dinlendirelim ve elimizde istedıgımız şekli verelım.ortalarına işaret parmagımızla bastırıp çukurlar açalım.180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirelim.fırından çıkan şekerparelerimizin üstüne soğuk şerbeti dokelım ve fırına tekrar koyalım ama fırın kapalı olsun.fırında 15 dk kalması yeterli hazırladıgımız fındıklarıda çukurlara yerleştırelim ve tekrar üstü kapalı olarak soğumaya bırakalım.
Afıyet Olsun.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

teşekkürler ayselimin kızı acaba kaç tane çıkar hahaaaaa inci

Unknown dedi ki...

deryacığım bu guzel bayramlaşma msj ıcın çok tsk ederım.Nice bayramlara inşallah.

Unknown dedi ki...

inci ablam orta boy bır tepsı oluyor ama istersen oranları ıkı misline çıkar sen,optüm canım bayramın kutlu olsun allah şifa versın.

alp dedi ki...

Hımmm nefis bir tatlı.:) Hemde Bayramlık bir tatlı, yapıp misafirlere ikram etmek bence güzel bir fikir..:))) Ellerinize sağlık

hanife dedi ki...

Hayırlı bayramlar dilerim bayramı bayram gibi geçirmen dileğiyle

burcu dedi ki...

ellerine sağlık afiyetle yeriz...