Sayfalar

9 Temmuz 2011 Cumartesi

HAVUÇLU POĞÇA

BU GÜZEL POĞÇA TARİFİNİ PAPATYA ŞEFTE OKUDUM.DEĞİŞİK BIR TARİF VE SEBZENIN OLDUĞU HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLUYOR.BIR KAÇ DEGIŞİKLİK YAPTIM GENE HER ZAMAN OLDUĞU GIBI.TARİFİN ORJİNALİNE PAPATYA ŞEF TEN BAKABILİRSİNİZ.
Malzeme
1 çaybardağı sıvı yağ
1 çay bardağı kaşar peynırı rendesi
2 yemek kaşığı krem peynir
2 yemek kaşığı sert peynir kırığı
1 orta boy havuç rendesi
1 paket kabarma tozu(mahlepli-susamlı)
1 çay kaşığı tuz
2 yumurta (bırının sarısı üstüne)
bır tutam taze nane ınce kıyılmış
aldığı kadar un
Bütün malzemeyı karıştırıp ele yapışmayan bır hamur elde edıyoruz.Yağladıgımız bır tepsiye istenılen şekilde dızıp üstüne yumurta sarısı ve susam serpiyoruz.170 derecede üstü kızarana kadar pişirıyoruz.Afıyet Olsun.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

sağol sevgili heden bu sıkıntılı günlerimde değişik tatlar aktarmışsın en kısa sürede yapacağım.Seni SEVİYORUM tabii AYSEL GÜRELİMi tek geçerim onun yeri apayrı.İNCİ

Unknown dedi ki...

Canım incı ablam,sıkıntılarını en kısa sürede atlatmanı dılıyorum.senın o güzel yüzüne gülmek daha çok yakışıyor.poğçaları dene derım lezzet harıka.aysel gürelde bende senı öpüyoruz.

Unknown dedi ki...

Selam Hedenciğim
tatildeyim ama arasıra vakit buldukca siteme ve arkadaşlarımın ne eklediklerine bir göz atıyorum sende poğaçaların yayınını görünce hemen geldim eline sağlık canım çok güzel olmuş bizim de çok sevdiğimiz bir poğaçadır sıkca yaparım tarif sahibi SUSAMÇÖREKOTU Feriha abladır
her zaman beklerim lezzetli günler :))

Adsız dedi ki...

Yani bu tariflerle gönlümüz de taht kurdunuz, bizim evdekiler ilk sizin sayfanıza bakıyor..:))) Hayırlı günler diliyorum..:))

çeşnici Handan dedi ki...

Çok güzel ve değişik olmuş ellerine sağlık afiyetler olsun.