Sayfalar

31 Ekim 2010 Pazar

KABAK TATLISI

DÜN AKŞAMIN GÜZELİ KABAK TATLIMIZ OLDU.BEN V4E ANNEM BU TATLIYI ÇOK SEVIYORUZ.SEVEN HERKESE AFIYET OLSUN.
Malzeme.
700 gr.bal kabağı
1 su bardağı şeker
süslemek için kaymak
Yapımı.
Kabakları istenilen ölçüde kesip güzelce yıkıyalım.Pişirecegimiz kaba dizip üstüne şekeri dokelim ve l saat kadar bekletip keni suyuyunu salmasını bekleyelim.Ağır ateşte 20 dk.pişirelim.Kabak çabuk pişen bir tatlı,bu yuzden hızlı ateşte pişirirseniz dağılır.Soğuduktan sonra servis kabına alıp ister kaymak, ister cevız, isterseniz hindistan cevızıyle süsleyin. Afiyet Olsun.

5 yorum:

azizenaz dedi ki...

ooofff allahim offffffffffffffff kabak tatlisi nasil guzel gorunuyor yawwwwwwwwwww simdi bu tatlidan bir tabak yemek istedi canim ablam elelrine saglik affiyet olsun

HEDEN dedi ki...

Canım benım simdi sizin orada kabak boldur,sende hemen koy ocağa sanada afıyet olsun.bu akşam cadılar bayramı,sizinde kutlu olsun.

burcu dedi ki...

BEN BU TATLIYI SEVMEM AMA GÖRÜNTÜ COK GUZEL VE YIYEN HERKES COK BEGENDI ELLERİNE SAĞLIK HEDEN AFİYET OLSUN SEVENLERE

ZELİHA-UMUTSEPETİ dedi ki...

Canım ellerine sağlık çok güzel gözüküyo,ben tabağıyla alıp sofraya koyuversem :) eşim de çok sever..
Mutlu akşamlar diliyorum,sevgilerimle...

HEDEN dedi ki...

Güzel yorumlar için herkese çok tsk edıyorum.yıyenlere afıyet olsun yemiyenlerede yapmalarını tavsıye edıyorum.