Sayfalar

22 Kasım 2010 Pazartesi

FELLAH KÖFETSİ

BU KÖFTEYİ UZUN ZAMANDAN BERİ YAPMAK İSTIYORDUM AKŞAM KISMET OLDU.BULGUR SEVENLER İÇİN DENEMENIZI ÖNERİRİM.BUNUN BIR KAÇ ÇEŞİDİ YAPILIYOR,BEN SADECE DOMATESVE SALÇA SOSUYLA SERVIS YAPTIM.İSTENİRSE YOĞURT SARIMSAK YAPIP ÜSTÜNE DÖKÜLEBİLİR.
Malzeme.
yarım su bardağı ince bulgur
yarım çay bardağı irmik
1 çay bardağı un
1 su bardagı sıcak su
1 çay kaşığı tuz,kimyon,karabiber
1 domates
1 kaşık salça
bır tutam maydonoz
1 litre su
Yapımı.
Bir kap içine bulguru ve irmiği karıştırıp üstüne 1 su bardağı sıcak suyu dökün. Üstü kapali olarak 15 dk şişmesi için bekleyin.Bulgur ve irmiğe tuz atarak iyice yoğurun( bulgurlar içinde sert kalmasın dıye) sonra unu ılave edıp iyice yogurun.Yogurdugunuz malzemeden parmak kalınlığında şeritler yapın.Bunu yaparken elınızı mutlaka yağlayın.şeritleri 2cm enınde kesin.Butun malzeme bitene kadar bunu yapın.Kucuk kestığınız malzemeyı avcunuzun ıcınde yuvarlayın ve baş parmakla işaret parmagı arasında ortasından bastırıp çukurlar oluşturun.butun hepsı bıtınce dolapta dinlendırın.1litre suyu kaynamaya koyun ve ıcıne tuz atın.Kaynayan suya minik toplarınızı atın, arada karıştırarak 20 dk pişmelerini sağlayın.pişen köfteleri suyunu suzerek çıkartın.Bır kabın ıcıne bıraz sıvı yag dokun ve rendeledıgınız domatesi bıraz kavurun sonra 1 kaşık salçayıda ilav edın tuzunu, karabıberini, kımyonunu ve maydonozu da ılave edın.Kenara ayırdıgınız köfteleri bu sosun ıcıne dökun ve bır kac kez çevırın ve ocaktan alın.Afıyet olsun.

3 yorum:

ZELİHA-UMUTSEPETİ dedi ki...

Şu anda bu köfte en istediğim şey sanırım..
Sosuyla şahane gözüküyor..
sevgilerimle..

HEDEN dedi ki...

Zeliha hanım o zaman hemen deneyın derım afıyet olsunn.

burcu dedi ki...

evet ilk defa denediğim ve çok beğendiğim bir köfte ellerine sağlık heden çok güzel olmuş