Sayfalar

27 Kasım 2009 Cuma

BAYRAM TATLIMIZ


BAYRAM TATLISI OLARAK MUHALLEBILI KADAYIF YAPTIM.BU GECE İLK KARDEŞİM MURAT YEDI VE TAM PUAN VERDI.
malzeme:
500 gr kadayıf
l pk.erıtılmış margarın yada tereyağ
muhallebı:
l kılo süt
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı pırınç nışastası
2 yemek kaşığı seker
l pk vanılya
şerbeti:
4 bardak su
3,5 bardak seker
yarım limon suyu
yapılışı:
kadayıfı tepsı yada poşet içince eritilmış margarın yada tereyagla harman edin ve ıkı parçaya ayırın.tepsıye ılk parçayı yayın ve pışırdıgınız muhallebıyı yayın,üstüne kalan kadayıfı yayın elınızle duzelterek bastırmadan kadayıfı yerleştırın.180 derece fırında üstü ıyıce kızarana kadar pişirin.fırından cıkınca ılk sıcaklığı gectıkten sonra soğumuş şerbeti dökün.üstüne bır tepsı yada aleminyum folya kapatıp dınlendırın.servıs yaparken üstünü cevız yada fıstıkla süsleyin.

3 yorum:

HEDEN dedi ki...

tatlımı her kes cok beyendı ama en çok murat.Deneyın mutlaka.

Adsız dedi ki...

mükemmel olmustu dışım bıraz agırıyordu ama yınede tadına baktım cok guzel dı ellerine sağlık heden..

rüzgar dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.