Malzme.
1 paket yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı katı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket karbonat
3 su bardağı un
4 adet küp kesilmiş elma
1 yemek kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenı bahar
4 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
Yapımı.
Hamur malzemelerini karıştırım ele yapışmayan bir hamur yoğuralım ve buz dolabında yarım saat bekletelim.Dolaptan çıkardığımız hamuru ıkı parçaya bölelim ama bir parçası bıraz daha fazla olsun çünkü bu alt taban olacak.Merdaneyle tepsı büyüklüğü kadar hamuru açalım,açarken hamurun altına bıraz nişasta serpelim çok az olsun.Hamuru tepsımıze yerleştirelim.kenarlarda fazlaıklar varsa kalısın.Kesilmiş elmaları bir kap içine alalım,üstüne tarçını,.yenibaharı, şekeri ekleyip karıştıralım sonra 1 yemek kaşığı nişasta da katalım.Hamurun üstüne elmaları yerleştirelim ama suyu çıktıysa bunu kullanmayalım.Hamurun dıyer parçasınıda merdaneyle açalım ve hamur şekillendirme kalıplarıyla ortalarından parçalar çıkaralım.Bu kamuruda elmaların üstüne herleştirelim.Kenarlarını birleştirip fazlalık olan parçalarını hamur kesme bıçağıyla alalım.Elimizde kalan hamur parçalarını bırletirelim ve ınce şertı alınde yuvarlayalım.Hamurun en dış kısmına bükerek yerleştirelim.170 derece fırında çok pişirelim kızrmadan fırından alalım.istenirse soguduktan sonra üstüne pudra şekeri eliyelim.
Afıyet Olsun.
5 yorum:
süper ötesi olmuştu ellerine sağlık heden afiyetle yedim ve arkadaslarımda yedi..
çok güzel görünüyor... ellerine sağlık.
Ellerine saglik Hedencigim... Su dügünü bir atlatalim, ben de girecegim insallah mutfaga...::)) Sevilerimle,
Merhaba Heden,
bilemiyorum sever misin ama seni mim'ledim.
http://fincanteyze.blogspot.com/2012/04/ilk-mim.html
Kolay gelsin ;)
Nefis görünüyor.Ellerine sağlık.
Yorum Gönder