Sayfalar

30 Mayıs 2012 Çarşamba

PUDİNGLİ KEK

HERKESE MERHABALAR.
DÜNÜN MUTFAĞINDA AYVA TATLISI YAPMIŞTIM.TATLIYI YAPARKEN AYVALARIN KABUKLARINIDA TENCEREDE PİŞİRDİM.AYVALARIN YENMESİNDEN SONRA GERİYE KALAN AYVA BALI VE KABUKLARINI BLENDIRDAN GEÇİRDİM VE ÇOK HARIKA BİR SOSUM OLDU.BU SOSU GÜZEL BİR KEK YAPARAK DEĞERLENDİRMEK İSTEDİM AMA SONUNDA AYVA SOSLU ÇİKOLATALI PUDİNGLİ PASTAM OLDU.
 LEZZET İNANILMAZ GÜZEL OLDU KAHVE YADA ÇAYLA SÜPER BİR LEZZET OLDU.




Sos malzemesi.
1 kilo ayvanın soyulmuş kabuakları
2 su bardağı şeker
3 adet karanfil
ayvanın çekirdekleri
yarım su bardağı su
Hepsı koyu kıvam alıncaya kadar ağır ateşte kaynatılacak.
Kek malzemesi.
3 adet yumurta
yarım su bardağı şeker
yarım su barağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanılya
2 su bardağı un
1 paket çikolatalı puding
2 su bardağı süt.
Yapımı.
Kek için malzmeleri karıştırıp önceden ısıtılmış fırında 20 dk pişirelim.Ayva kabuklarını ve balını blendırdan geçirelim ve fırından çıkan kekin üstüne dökelim.1 paket pudıngi 2 su bardağı sütle pişirelim ve ılıtalım.Kekimiz soğuduktan sonra çok küçük kareler halinde keselim ve yaptığımız sosun içine alıp kaşıkla karıştıralım.İstediğimiz bir kalıp içine streç serip hazırladıgımız mazlemeyi dökelim.Dolapta donana kadar bekletelim.Ters çevirip streçten çıkaralım .(tamamiyle donan kadar dolapta beklemeli).İşte pastamız.
Afiyet Olsun.