Sayfalar

15 Mart 2012 Perşembe

SANDAL SEFASI

BU GÜZEL LEZZETLER AKŞAM MUTAFIMIN MSAFİRLERİYDI.DÜN AKŞAM İÇİN NE YAPSAM DIYE DÜŞÜNÜP BLOG ARKADAŞLARIMA BAKARKEN SEVGILI Tomul Tarifler Elif    MUTFAGINDA BU GÜZEL YEMEGİN TARİFİNİ GÖRDÜM.KABAK SEVER BIRI OLARAK BENDE BU TARİFİ İLK DEFA DENEDIM.SEVGILI   Elife   BU PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜR EDIYORUM.TARİFİ Tomul Tarifler'den ALABILIRSINIZ.
BEN YEMEĞİN YANINA KAR GIBİ PİRİNÇ PİLAVI YAPTIM VE KIZIM BEKLİ KABAK YEMEZ  DIYE KURU KÖFTE İLAV ETTIM AMA DÜŞÜNDÜĞÜM GİBİ OLMADI VE KIZIM KELİMENİN TAM ANLAMIYLA TABAGINI SİLDİ SÜPÜRDÜ.
KABAKLARIN İÇİNDEN KALAN KISIMLARIDA FRINDA MÜCVER YAPTIM.ÇOK YUMUŞACIK VE HARIKA MÜCVERLER OLDU.
Mücver.
1 kilo kabak içi küçük doğranmış
1 yumurta
1 yemek kaşığı katı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ (küçük boy)
1 çay bardağı kaşar loru
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı bıber
1 çay kaşığı kabartma tozu veya karbonat
2 su bardağu un
Yapımı.
Bütün malzemeyı karıştırıp kaşıkla dökülecek kıvamda bır hamur yapalım.Yağlı kağıt serilmiş tepsıye bır kaşık yardımıyla aralıklı olarak dökelim.Isıtılmış fırında önce 180 derecede 10 dk.sonra 160 derecede üstleri kızarana kadar pişirekim.
Afıyet Olsun.
1