HERKESE MUTLU BİR PAZAR DİLİYORUM.BU GÜN HAVALARIN HALA IYI OLMADIGI BİR GÜNE DEVAM EDİYORUZ.GECEDEN YAĞMUR YAĞMIŞ VE GÜN İÇİNDE DE ATIŞTIRMALAR DEVAM ETTİ.BU HAVASININ SIKICI VE BOĞUCU HALİ BENİ MUTFAĞA ATTI VE BU GÜZEL PASTA ORTAYA ÇIKTI.PASTANIN KESİLMİŞ HALİ ŞİMDİLİK YOK,AKŞAM KESİNCE ONUDA RESIMLEYECEĞİM.
BU GÜZEL PASTAYI SEVGİLİ Bir Dilim Düş'e VE ONUN ETKİNLİĞİNE GÖNDERİYORUM.
Malzeme.
4 yumurta
4 yemek kaşığı toz şeker
6 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı portakal şekerlemesi
1 paket kabartma tozu
2 adet dilimlenmiş muz
Kreması.
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı hindistan cevızı
9 yemek kaşığı toz şeker
1 paket krem şanti
Kaplama için
1 paket haribo Marsmallow
250 gr purda şekeri
Yapımı.
Öncelikle marsmallowları cam bir kase içinde mikrodalgada eritelim.İçine pudra şekerimizin yarısı ve 1 yemek kaşığı suyu koyup karıştıralım.Sonra yoğurmak için kalan pudra şekerine bır çimdik tuz atıp yoğuralım.Üstüne sıvı yağ sürüp strece saralım ve oda ısısında bekletelim.
Kek için malzemeleri karıştırıp kelepçeli kalıpta pişirelim.Krema için krem şanti hariç hepsını pişirelim ve ılınınca krem şantiyi kremaya doküp mikserden geçirelim.Kekimizi enıne ıkıye keselim ve ister sütle, istersenız benım gibi yaptığım portakal şekerlemesine 1 su bardağı su koyarak hazırladıgımız suyla ıslatalm.Kremamızın yarısını döküp yaylım ve üstüne muz dılımlerini sıralayalım.Ikınci parçayıda ıslatım biraz kremadan sürüp ılk katın üstüne kapatalım.Kalan kremayı üstüne ve yanlarına kapatacak şekilde düzelterek sürelim ve dolapta 1 saat bekletelim.Şeker hamurumuzu pudra şekeri serptiğimiz düz bır yerde pasta büyüklüğünce açalım ve merdane yardımıyla pastanın üstüne yerleştirelim.Elimizle hamuru duzeltelim,yanlarından sarkan fazla hamurları bıçakla keselim.Üstünüde zevkimize göre süsleyelim.Ben bonıbon kullandım.Gerisi sizin hayal güzünüz.
Afiyet Olsun.