Sayfalar

22 Eylül 2012 Cumartesi

ÇİÇEK POĞÇA PİZZA


                BU ÖĞLEN MUTFAĞIMIN MİSAFİRİ  BU GÜZEL'' ÇİÇEK POĞÇA PİZZA'' OLDU. EVDE YIYEN HERKES ÇOK BEYENDI.BU GÜZEL TARİF  FACEBOOK  ARKADAŞIM ''Berna'' DAN GELDİ.KENDİSİNE BU GÜZEL PAYLAŞIM İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDIYORUM. BERNANIN SİTESİNİDE ZİYARET ETMENIZI TAVSIYE EDERIM.
                            DENEYİN DERİM PAZAR SOFRASI ICIN HARIKA OLUR.
TARİFİ AYNEN UYGULADIM,ARKADAŞIMIN SAYFASINDAN   BURAYA AKTARDIM.




Malzeme.
  • 3/3.5 su bardağı kadar silme un
  • 1 Su bardağında 2 parmak fazla süt
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 adet yumurta hamurun içine
  • 1 adet yumurta sarısı ve yeteri kadar çörek otu üzerine,
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 paket instant maya
İç Malzemeleri;
  • Poğaça içine ve pizzasında kullanılmak üzere kaşar sucuk , sosis , zeytin veya dilediğiniz malzemeler
Yapılışı ;
  • Un Hariç diğer hamur malzemelerini elinizle karıştırın.
  • Elenmiş unu azar azar ekleyerek yoğurmaya devam edelim
  • Yoğurma işlemi için 10 dk kadar malzemelerin homojen kıvamda bir birlerine karışmaları gerek
  • Hamurun kıvamı ele yapışır şekilde cıvık olmalıdır, genel anlamda ekmek veya mayalı hamur kıvamında olması yeterli
  • Hamurun kıvamını tutturmak için unu mutlaka azar azar eklemeli ve yeterli kıvama geldiğinde un'unuz artsa bile eklemeyin
  • Kıvama gelen hamuru ılık bir ortamda üzerine bir bez örterek 1 saat dinlendirerek mayasının gelmesini bekleyin
  • Hamurun mayası geldiğinde hamurdan 1 avuçtan biraz fazla ayırın
  • Yuvarlak küçük fırın tepsisi yada turta kalıbı da olabilir, büyüklüğünde merdane yardımıyla açın
  • Açtığımız hamuru yağlanmış tepsiye yerleştirin eğer tepsiden büyükse kenarlarını kesin hamur tepsiniz boyutunda olsun
  • Kalan hamurdan tepsinin büyüklüğüne uyacak şekilde ay çiçek biçimi vereceğiz o nedenle o kadar büyüklükte yuvarlak parçalar koparalım
  • Küçük yuvarlakları açıp içine malzememizi koyalım.
    • Kenarlarından toplayarak bohça biçiminde kapatalım kapalı yeri alta gelecek biçimde büyük hamurun kenarlarına yerleştirip, tüm hamuru yan yana dizerek aynı işlemi uygulayalım
    • Hamurların ortasında boşluk kalacak o boşluğa kalan pizza malzemelerini dizin
    • Dilerseniz hamurun altına hafif pizza salçası sürebilirsiniz
    • 1 yumurtanın sarısını beyazından ayırıp (Beyazını başka bir yerde kullanabilirsiniz) , sarısını poğaçaların üzerine sürün, resimdeki gibi çörek otlarını serpin
    • Hamur mayasının tepsiye oturması için 10 dk tepsiyi dinlendirip, 180 derecede önceden ısıtmadan ,  fırına koyup üzeri kızarana kadar pişirelim.
    • Afiyet Olsun.