Sayfalar

31 Ocak 2011 Pazartesi

İÇLİ PİLAV ET SOTE EŞLİĞİNDE

BU GÜN KIZIMIN ÇOK SEVDİĞİ İÇLİ PİLAV YAPTIM.PİLAVIN İÇİNDE CİĞER SEVMEDİĞİMİZ İÇİN YANINADA ET SOTE HAZIRLADIM.BİZLER SALATAYLA BİRLİKTE BEYENEREK YEDIK, UMARIM SİZLERDE BEYENIRSINIZ.
PİLAV İÇİN Malzeme.
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı sıcak su yada tavuk suyu( ben tablet kullandım)
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ+1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı çam fıstığı
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabıber
1 çay kaşığı toz şeker
1 orta boy kuru soğan
1 tutam dere otu
Yapımı.
Piricı üstüne çıkacak kadar sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuzla 1 saat kadar bekletelim.Kuş üzümlerinide bıraz sıcak suya bırakalım.Pişirecegımız kap içine fıstıkları koyup bıraz pembeleştırelım.Çok ince kesilmiş soğanlarıda katıp bırlıkte kavurmaya devam edelım,ıyıce yıkayıp süzdüğümüz pirinçlerıde katıp 2-3 dakıka kadar daha kavuralım.İçine bütün baharatları ekleyelım,2 su bardağı sıcak suyu,süzdüğümüz kuş üzümlerini,şekerini,tuzunu ve bulyonu katalım.Önce hızlı ateteşte sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.Üstüne bır havlu peçete kapatıp demlenmesi için bır kenara bırakalım.Servıs ıcın açtığımızda pilavımızı alt üst karıştıralım.Afıyet Olsun.