Sayfalar

25 Ağustos 2011 Perşembe

PATATESLİ TEPSİ KÖFTE

AŞKAM YEMEGİNDE BU HARİKA KÖFTE VE TABI YANINDA VAZ GEÇİLMEZ PİRİNÇ PİLAVI VARDI.KÖFTENİN YUMUŞAK OLMASI İÇİN İÇİNE PATATES RENDELEDİM.DEĞİŞİK BİR TATD OLDU.
Malzeme.
500 gr köftelik kıyma
1 orta boy patates rendesi
1 tane rende soğan
1 avuç ekmek içi
3 adet küp küp doğranmış domates
karabıber,kekik,tuz,köfte baharı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı sıcak su ve 1 tatlı kaşığı salça
Yapımı.
Bütün malzemeyi ıyıce yoğurup dolapta biraz dınlendırelim.istediğimiz bir fırın kabına köfte harcını yayalım ve yuksek ısıda 15 dakıka pişirelim.Bır kap içinde 2 su bardağı sıcak su ve salçayı iyice eritelim ve içine bıraz tuz atalım.tepsıyı fırından çıkaralım doğradığımız domatesleri köftenın üstüne döşüyelim ve sıcak suyla hazırladığımız salçalı suyuda etrafına dökelim.Ben tepsının etrafına kabak dlimleri yerleştirdim sizler istersenız bıber yada başka bır sebzede kullanabılırsınız.tepsıyı tekrar fırına atalım.Fırın ayarını 170 dereceye alıp 20 dk pişirelim.
Afıyet Olsun.