Sayfalar

29 Mart 2012 Perşembe

YALANCI LAZANYA

HERKESE MERHABALAR.
GENE UZUN BIRA ARA OLDU MUTFAĞIMA BİR ŞEY EKLEMEYELİ.GEÇEN HAFTA CANIM ANNEMİ ÜMREYE YOLCU ETTİK VE ARDINDAN BAHAR TEMİZLİĞİM BİR ARAYA KARIŞTI.BEŞ GÜN BOYUNCA EVDE  ELİMİN DEYMEDİĞİ HİÇ BİR YER  KALMADI.TABI YORGUNLUĞUMU ANLATMAMA GEREK YOK AMA EVDEKİ TEMİZLİĞİN KOKUSU BU YORGUNLUĞA DEYDI DOĞRUSU.
DÜN AKŞAM YEMEĞİN YANINA  İLAVE NE YAPAYIM DIYE DÜŞÜNÜRKEN KIZ KARDEŞİMİN  İSTEDİĞİ LAZANYA  AKLIMA GELDİ.KARDEŞİM HAMİLE OLDUGU ICIN ONUN İSTEKLERİ DAHA BIR ÖNCELİKLİ OLUYOR  :)  HAZIRDA LAZANYA OLMADIĞI ICIN KALIN KESME (PENNE) MAKARNADAN LAZANYA YAPMAYA KARAR VERDİM. TADINDA BİR DEĞİŞİKLİK YOKTU,GÖRÜNÜŞTE HARİKA OLDU.BİZLER ÇOK BEYENDIK ÖZELİKLE DE KARDEŞİM. RESIM FIRINDAN ÇIKAR ÇIKMAZ ÇEKTİM BU YÜZDEN KESİP İÇ GÖRÜNMÜNÜ RESIMLEMEDIM.
Malzeme.
1 paket penne makarna
250 gr kıyma
2 adet rende domates
1 adet ınce doğranmış soğan
1 yemek kaşığı salça
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı rende kaşar
2 yemek kaşığı tereyeğı
tuz,karabıber,kekik
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapımı.
Makaranayı yetecek kadar tuzlu suda haşlayalım.Bır  tarafta soğan ve kıymayı  kavuralım,içine domates rendesi ve salça katalım biraz kavuralım. 1 çay bardağı sıcak su eklenp bıraz pişirelim.Tuz,karabıber,kekik ekleyip ocaktan alalım.2 yemek kaşığı tereyağı ,2 yemek kaşığı un kavuralım.İçine 3 su bardağı süt eklenıp boza kıvamanına gelene kadar pişirelim ve tuz eklenıp kapatalım.Haşlanmış makarnayı süzelim ve yağlanmış tepsıye yarısı dökelim,üstüne kıymalı harçı  ve kalan makarnayıda  kıymaları kapatacak şekilde dökelim.En üste beşamel sosla kaplayalım ve 170 derece fırında 20 dk pişirelim.Fırından çıkarılıp kaşar peynırı serpelim ve fırında  üstü kızarana kadar pişirelim.
Afıyet Olsun.