Sayfalar

11 Nisan 2012 Çarşamba

HURMALI KEK

HERKESE GÜNAYDINLAR;
DÜNÜN MUTFAĞINDA  ANNEMİN UMREDEN GETİRDİĞİ HURMALARDAN YAPTIĞIM KEK VARDI.GELDİĞİNDE HURMALARI DEVIRDAYİM EDIP, AYIKLAYIP, TEMİZLEMİŞTİM.BU İŞLEM SIRASINDA İÇİNDEN ÇOK KÜÇÜK BOY HURMALAR ÇIKTI VE KİLO OLARAK1 KİLODAN FAZLA OLUNCA BUNLARDA KEK OLARAK GELENLERLE YENMEK  ÜZERE MUTFAĞIMIZDA HAZIR HALE GETİRDİM.DÜN İLK PAYLAŞIM SEVGILI İNCİ ABLAYLA OLDU VE ÇOKKK BEYENDI KEKİMİ.UMARIM SİZLERDE BEYENIRSINIZ.


Malzeme.
1 kilo hurma
1 çay bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket tarçınlı dekor şekeri
2,5 su bardağı un
1 çay bardağı fındık kırığı
Yapımı.
Hurmaları suyla yıkayıp suzdukten sonra çekirdeklerini çıkaralım.1 çaybardağı sütle ağır ateşte yumuşayana kadar pişirelim.Ateşten aldığımız hurmaları kaşıkla ezelim.Yumurtaları  beyazlayana kadar çırpalım.İçine yoğurt,sıvı yağ koyup çırpmaya devam edelım.İçine hurmalarımızı karışrıralım,unu ve kabartma tozunu ılave edip çok karıştırmadan yağlanmış ve fındık kırıklarıyla kaplanmış kalıpa dökelim. ısıtılımış 170 derece fırında kapagı açmadan 20 dk pişirelim.Kürdan testınde hamur yapışmıyorsa pişmiş demektir.Fırından çıkarıp soğumasını bekleyelım.Üstünü elek yardımıyla  tarçınlı dekor şekeriyle süsleyelim.
Afıyet Olsun.