Sayfalar

20 Ocak 2012 Cuma

PATATESLİ PİZZA

DÜNKÜ MUTFAĞIMDA BÜ GÜZEL LEZZET VARDI.PATATESLİ KEK OLARAK ÇOKÇA YAPTIĞIM TARİFİME, PİZZA İÇİNE KONAN MALZEMELERDEN DE EKLEYİP DEĞİŞİK VE KOLAY BIR LEZZET OLUŞTURDUM.PAZAR KAHVALTISI YADA AKŞAM BEŞ ÇAYINDA HARIKA BİR ARKADAŞ OLACAKTIR.
Malzeme.
4 adet orta boy küp küp doğranmış patates
1 adet rendelenmiş havuç
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynırı
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
3 yumurta
1 adet küçük doğranmış kırmızı,yeşil biber
Bir avuç yeşil zeytin doğranmış
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
varsa sosıs,salam,sucuk(küçük doğranmış)
3 su bardağı un (kek kıvamında gerekirse un eklene bılır)
Yapımı.
3 yumurtayı ıyıce çırpalım,içine yoğurt,sıvıyağ ekleyıp çırpmaya devam edelim.Geriye kalan bütün malzemeyi ekleyip karıştıralım ve yağlanmış tepsi yada kaıba dökelim.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
Afıyet Olsun.