
Malzeme
5 portakalın kabuğu
yarım su bardağı seker
1 paket rondodan geçırılmiş bısküvi
2 yemek kaşığı yumuşamış margarın yada tereyağı
kaplamak için hındıstancevızı,kakao,bısküvi kırığı(istenırse sadece erimiş çukalata)
yapımı
portakal kabuklarını ıkı gun boyunca suda bekletın ve her gun sabah aksam suyunu yenıleyın.yapıma başlayınca yenı suyla kaynatın ve en az ıkı kere bu kaynamış suyu suzun ve yenı suyla kaynatın.süzülmüş kabukları yarım bardak sekerle karıştırıp bıraz pışırın.pişen kabukları rondo yada suzgeçten geçirin.kaba aldıgınız karışıma margarın ve bısküvileri ekleyın ve bır hamur halıne getırın,toplar yapın ve ıstedıgınız karışıma bulayıp kaba dızın. Afıyet Olsun.
5 yorum:
süperrrrrr ellerine saglık hedennnnnnnnnnn
Afıyet olsun canlarımmm
Bu harika bir seye benziyor Sebnemcim. Vakkahi olsa da yesem.
Su portakal kabujlariyla annem recel yapardi, harika olurdu. O da senin gibi suyunu degistirirdi s1ks1k. Simdi aklima dustu. Ama senin bu tarifi denemeli.
Ellerine saglik.
Hanıfecıgım keşke yakında olsan yerdık beraber ama bunu dene egede severk yer mutlaka.Reçelıde cok guzel oluyor.sık suyunu değıştırmek gerekıyor yoksa portakal kabugunun acı suyu cıkmıyor.öptum sızlerii
Yorum Gönder